top of page
Skjermbilde 2019-03-27 kl. 17.31.08.png

Kroner og broer er tannerstatninger som fungerer som dine egne tenner i munnen.

KRONE

Hvis mye av den opprinnelige tannen er ødelagt kan den beste behandlingen være en krone. Kroner kan betraktes som skreddersydde “fyllinger” som kler inn hele den synlige del av tannen. Materialene kan være forskjellige. Noen kroner er laget av metall og porselen, andre består kun av porselen.

 
BROER

Hvis man mangler en eller flere tenner kan man få erstattet disse med en bro. Dette er to eller flere kroner som henger sammen, og som dermed erstatter tenner som mangler.

 
NYTTIGE RÅD

Dersom bittet ikke er riktig tilpasset, kan tennene bli ømme å tygge på, eller overømfintlige ved temperaturforandringer. Det er normalt at tannen er litt ømfintlig de første par dagene etter sementering. Dersom du fortsatt merker problemer etter 14 dager vil vi gjerne høre fra deg. Da kan det tenkes at kronen bør etterjusteres, hvilket er fullt mulig. Ising i tannhalsene vil normalt avta med tiden. Fluorskylling kan begrense plagene.

 
VEDLIKEHOLD AV KRONER OG BROER

Det kan bli hull i kronetenner. Kronen dekker bare en del av tannen. Særlig skjøten mellom krone og tann er utsatt. Grundig pussing og bruk av tanntråd, samt daglig fluorskylling er viktige tiltak for å øke levetiden på din nye krone.

KRONER
OG 
BROER

bottom of page